Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Man weigert blaastest en verzet zich bij aanhouding' Op de Galerij werd de man alsnog in de boeien geslagen.
20dec 2019

Man weigert blaastest en verzet zich bij aanhouding

WIJK EN AALBURG - Een 44-jarige automobilist uit Wijk en Aalburg, die vermoedelijk onder invloed reed, weigerde donderdagnacht (19-12) een blaastest. Nadat de agent hem aanhield, reed hij weg. Na een korte achtervolging werd de verdachte, onder flink verzet, aangehouden.

Op de Bergstraat werd de bestuurder rond 02.00 uur gecontroleerd. Tijdens het gesprek roken de agenten een sterke alcohollucht. Hierop werd de man onderworpen aan een blaastest. Ondanks meerdere blaaspogingen, werd duidelijk dat de man niet wilde meewerken aan een goede blaastest. Omdat er sterke vermoedens waren voor het rijden onder invloed, werd de man verteld dat hij werd aangehouden. De verdachte gaf vervolgens gas en reed weg. Na een korte achtervolging parkeerde de man zijn voertuig op de Galerij. Hier werd de man, onder verzet, alsnog in de boeien gezet.

Geldbedrag
In de auto vond de politie een groot geldbedrag. Tot duidelijk is waar dit geld vandaan komt, blijft het geld door de politie in beslag genomen.
Ook op het politiebureau weigerde de verdachte zijn medewerking aan een ademanalyse. De man zit vast voor verder onderzoek.

(Archieffoto ter illustratie)Deel dit bericht met je vrienden!