Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Per half maart 2020 gaan we 100 rijden' De maximumsnelheid geldt voor de daguren.
03dec 2019

Per half maart 2020 gaan we 100 rijden

REGIO - De aangekondigde, nieuwe snelheidslimiet overdag van 100 kilometer per uur gaat half maart in, zo schrijft minister Van Nieuwenhuizen aan de Tweede Kamer.

De nieuwe maximumsnelheden treden pas in werking wanneer ook de bebording langs de weg is aangepast. Rijkswaterstaat zal die aanpassing doorvoeren in één lang weekend van donderdagavond 12 maart tot en met maandagochtend 16 maart.
In het geval dat de geplande werkzaamheden niet door kunnen gaan – bijvoorbeeld als gevolg van slecht weer - zullen de werkzaamheden worden verplaatst naar het lange weekend van donderdag 26 maart tot en met maandag 30 maart.

Ongewijzigd
Op autosnelwegen waar op dit moment overdag (tussen 06 en 19 uur) harder mag worden gereden dan 100 km/u zal die maximumsnelheid worden verlaagd naar 100 km/u. Op autosnelwegen waar nu lagere maximumsnelheden gelden verandert niets. Ook de maximumsnelheden tussen 19 en 06 uur blijven ongewijzigd.

Het openen en sluiten van spitsstroken blijft gebeuren op basis van intensiteit, ze gaan dus open zodra de drukte op de weg daar aanleiding toe geeft.Deel dit bericht met je vrienden!