Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Politie houdt Genderenaren aan rond voetbalrellen bij RKC' Eerder werden al drie personen aangehouden.
29jul

Politie houdt Genderenaren aan rond voetbalrellen bij RKC

REGIO / GENDEREN - Na de jongste voetbalrellen bij RKC in Waalwijk zijn inmiddels 7 personen aangehouden. Deze zijn afkomstig uit de gemeente Waalwijk, gemeente Loon op Zand en twee mannen uit Genderen. Zij zullen zowel strafrechtelijk als bestuurlijk worden vervolgd en kunnen een stadionverbod tegemoet zien. Het onderzoek loopt nog door. Mogelijk worden beelden openbaar gemaakt om andere verdachten te kunnen identificeren.

De politie hield eerder al drie mensen aan in verband met betrokkenheid bij de voetbalrellen na afloop van de play-off wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles op 25 mei 2019. 

Na de wedstrijd braken er eerst in het stadion en daarna erbuiten ongeregeldheden uit waarbij de Mobiele Eenheid meerdere malen in actie moest komen. Eerder lieten de gemeente Waalwijk, RKC Waalwijk en de politie in een gezamenlijke verklaring al weten dat aan de hand van camerabeelden zou worden bekeken wie hierbij betrokken waren. Dat is gebeurd en aan de hand hiervan zijn vrijdagochtend 26 juli meerdere personen aangehouden. Zij worden verdacht van openbare geweldpleging c.q. geweld tegen personen en goederen en zitten momenteel vast voor verhoor en verder onderzoek.

Onacceptabel

De politie is nog altijd bezig met het onderzoek naar deze ongeregeldheden. De politie en het Openbaar Ministerie willen daarmee laten zien dat geweld tegen de politie en verstoringen na een voetbalwedstrijd niet worden getolereerd. Zij beschikt over duidelijke beelden van de relschoppers. Deze beelden worden mogelijk openbaar gemaakt om de overige verdachten ook te identificeren.

Stadionverbod

Ook de gemeente Waalwijk en RKC Waalwijk accepteren dit gedrag niet. De verdachten krijgen daarom ook een bestuurlijke maatregel opgelegd vanuit de gemeente, en ontvangen een stadionverbod.

(Foto Politie.nl)Deel dit bericht met je vrienden!