Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Dieseldiefstal Oosterhout leidt naar Genderen ' Het gedupeerde bedrijf is op zoek naar tips.
31mrt

Dieseldiefstal Oosterhout leidt naar Genderen

GENDEREN - OOSTERHOUT: Bij Martens aan de Statendamweg in Oosterhout is diesel gestolen. Er zijn op basis van het ingestelde onderzoek aanwijzingen dat in Genderen informate voorhanden zou zijn die kan leiden tot de verdere ontrafeling van de diefstal. Het bedrijf zette daarom een opmerkelijk bericht op Facebook. Het wil in contact komen met die inwoners van Genderen die mogelijk meer weten over bijvoorbeeld de ingezette verkoopkanalen ...

Opmerkelijk feit: Op 21 maart jl. hielden angenten op de Achterdijk in Wijk en Aalburg een bestelbusje aan met een luchtje. Die bleek afkomstig van jerrycans met diesel. De politie vroeg zich toen af waar in de regio diesel gemist werd. 

Oproep Martens

"Woon jij in GENDEREN of ken je mensen in de buurt? Heb jij weet van diefstal van diesel dan wel verkoop van diesel waar een luchtje aan zit? Dan zijn wij op zoek naar jou!!!

De diefstal die in het onderstaande politiebericht wordt genoemd heeft plaatsgevonden bij Martens aan de Statendamweg in Oosterhout.

Door intensieve samenwerking tussen een detectivebureau en de Oosterhoutse politie hebben we de diefstal, die al langere tijd gaande was, kunnen stoppen. Ondanks dat we al heel veel informatie hebben vergaard, zijn we toch nog op zoek naar extra informatie. We zijn met name op zoek naar informatie over de verkoopkanalen van de gestolen diesel. Gezien de opslagmiddelen die aangetroffen zijn in de auto en de aanhanger, moeten er meerdere kanalen zijn geweest waarlangs de gestolen diesel verkocht werd.

===========================================
GETUIGEN EN INFORMATIE-OPROEP
Langs meerdere wegen hebben we aanwijzingen ontvangen dat in GENDEREN meer informatie bekend zou zijn over de diefstal. Als iemand zich iets herinnert of is opgevallen in zijn omgeving laat het ons dan weten. Uiteraard zal uw informatie vertrouwelijk worden behandeld.
===========================================

Als je informatie beschikbaar hebt vragen wij je deze direct door te geven aan Martens via telefoonnummer 088-6278102.
Als je voorkeur uit gaat naar een persoonlijk gesprek zijn wij uiteraard ook bereid om langs te komen.

Mocht je anoniem willen blijven dan stellen wij het op prijs om de informatie per post te ontvangen.
Postbus 30, 4900 AA Oosterhout t.a.v. Kees Mutsaers of John Martens."

Politie.nl

De politie gaf over het voorval een perbericht uit: 

"Oosterhout - Agenten hebben aan de Statendamweg een 43-jarige Oosterhouter opgepakt. De man werd op heterdaad betrapt terwijl hij jerrycans met diesel aan het vullen was op een afgesloten terrein van een bedrijf.

De politie kreeg zaterdag 23 maart rond 18.35 uur de melding dat er een diefstal gaande zou zijn op het terrein van een bedrijf aan de Statendamweg. Vanuit een brandstoftank zou iemand diesel aan het stelen zijn. Bij de tank aangekomen zagen de agenten een gemaskerde man staan. Deze is direct aangehouden. Op het terrein stond een auto met aanhanger geparkeerd. In die aanhanger stonden zo'n 20 jerrycans en een aantal olievaten. Een deel er van was al gevuld.

De verdachte is afgevoerd naar het politiebureau. De auto en aanhanger met inhoud zijn in beslag genomen."

Zie ook:
Bestelbus met een vreemd luchtje ... (do, 21 mrt 2019)


Deel dit bericht met je vrienden!