Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Aantal inbraken in Altena steeg in 2018 met ruim 30% ' Altena staat op plek 6 in de lijst van gemeentes in NB met de minste inbraken.
08feb

Aantal inbraken in Altena steeg in 2018 met ruim 30%

ALTENA - Op basis van de cijfers van Misdaad in Kaart, gepubliceerd door Politie.nl, liet Slotenmaker 365 een onderzoek uitvoeren naar alle inbraken in 2018 in de provincie Noord-Brabant. Ook de gemeente Altena heeft een plek op die lijst die onder meer aantoont dat het aantal inbraken in Altena met ruim 30% steeg ten opzichte van 2017.

Het onderzoek toont aan in welke gemeente in Noord-Brabant de kans op inbraken groter is ten opzichte van andere gemeentes en in welke gemeente het inbraakcijfer het sterkst is gedaald.

Het is allereerst opvallend dat het gemiddeld aantal inbraken in Noord-Brabant is gestegen met 18%, terwijl landelijk gezien het aantal inbraken is gedaald met 12%. Een verschil van circa 30%.

Altena
De gemeente Altena staat op plek 6 in de lijst van gemeentes met de minste inbraken in Noord-Brabant: 9,86 inbraken per 10.000 inwoners. Ook staat Altena op plek 17 in de lijst van gemeentes met de grootste toename in inbraken in Noord-Brabant. Op 54766 inwoners werd in 2017 41 keer ingebroken en in 2018 54 keer. Een stijging van 31,8%.

Wat opvalt in het onderzoek in gemeente Noord-Brabant:

  • In gemeente Hilvarenbeek steeg het aantal inbraken met meer dan 300%.
  • In gemeente Cranendonk is het aantal inbraken meer dan verdubbeld.
  • In totaal zijn er 17 gemeenten waarin het aantal inbraken met meer dan 20% steeg.
  • Er is een daling van bijna 50% van het aantal inbraken in gemeente Oirschot.
  • Gemeente Landschot heeft in verhouding het hoogste aantal inbraken, terwijl het één van de kleinere gemeenten is.
  • In de grootste gemeente (Eindhoven) worden de meeste inbraken gepleegd en per 10.000 inwoners staat Eindhoven op plek 3 met meeste inbraken.
  • In gemeente Landerd wordt in verhouding 3,5 keer zoveel ingebroken als in gemeente Eindhoven.

Het kaartje van Altena (Politie.nl)Deel dit bericht met je vrienden!