Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Hond jaagt schapen op. Twee overleven het niet.' Twee ooien overleefden het niet, één dier raakte gewond, anderen onderkoeld.
03jan

Hond jaagt schapen op. Twee overleven het niet.

WIJK EN AALBURG - Gistermiddag (2-1) werden langs de Maasdijk grazende schapen opgejaagd door een hond. Twee schapen overleefden het niet. Eén dier raakte gewond door een beet.

Rond 15.00 uur gebeurde het dierendrama. Een hond ging achter de grazende schapen aan en joeg de dieren op. Verschillende beesten kwamen hierdoor in - het drassige deel van - de Afgedamde Maas terecht. 

De gealarmeerde brandweer kon enkele schapen redden. Twee ooien overleefden het onvrijwillige bad niet en verdronken. Anderen raakten onderkoeld. Eén schaap werd in zijn poot gebeten.

De wijkagenten laten weten dat de respectievelijke eigenaren contact met elkaar hebben.

Controle
Het is overigens niet de eerste keer dat een hond schapen opjaagt in de uiterwaarden. In de uiterwaarden mag worden geewandeld, maar is het verplicht honden aangelijnd te hebben. De politie twittert: 'Ook in losloopgebieden moeten honden onder controle zijn.'Deel dit bericht met je vrienden!