Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Politie vindt ruim 150 gaspatronen in Wijk en Aalburg' 'Gebruik kan gevaarlijk zijn zeker met alcohol en/of drugs.'
12sep 2017

Politie vindt ruim 150 gaspatronen in Wijk en Aalburg

WIJK EN AALBURG - Op de parkeerplaats bij MFC d'Alburcht vond de politie vanmorgen meer dan honderd gaspatronen. De capsules met lachgas worden gebruikt bij events als een soort (goedkope) partydrug. De patronen waren leeg.

Deze patronen, bijvoorbeeld gebruikt in slagroomspuiten, zijn bij veel jongeren in trek vanwege de hallucinerende werking na het inademen. En dát is niet zonder gevaar. 

De wijkagenten laten weten: 'Gebruik kan gevaarlijk zijn zeker in combinatie met alcohol en/of drugs.' Bij gebruik word je 'hazed en lacherig', aldus kenners. De kans op een fikse hersenbeschadiging krijg je er gratis bij.

Ademstilstand
Bekend is dat het gas in deze patronen, N20 oftewel lachgas, zwaarder is dan zuurstof. Na inhaleren kan een ademstilstand ontstaan. Met alle gevolgen vandien. Door teveel gas of onzuiver gas kan het écht fout gaan. Wie danst of spingt na gebruik, gaat geheid tegen de wereld met alle kans op verwondingen, zo meldt een 'gebruiker' op internet.

Melden
Later vond de politie ook op het parkeerterrein bij vv Wilhelmina'26 nóg eens een vijftigtal patronen.
Mocht iemand iets meer weten over de herkomst van deze lachgascapsules: 0900 8844.

Eerder werd op Dulve een tiental lege patronen gevonden door een voorbijganger.

Zie ook:
Politie waarschuwt ouders voor gevaar slagroomspuitpatronen (wo, 13 aug 2014)


Deel dit bericht met je vrienden!