donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

7500 euro voor gouden tip in overval bejaard echtpaar

31 maart 2016 (door AalburgNet)

MEEUWEN - De overval op een bejaard echtpaar komt in in drie opsporingsprogramma’s. De programma’s Bureau Brabant, Opsporing Verzocht en Bureau Rijnmond besteden komende week ruim aandacht aan een overval die dinsdagochtend 12 januari 2016 plaats vond in een woning aan de Dijksteeg in Meeuwen (gemeente Aalburg). Het echtpaar raakte daarbij gewond. Het Openbaar Ministerie in Breda heeft een beloning van 7500 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.

De overval vond rond 08.00 uur plaats, toen er aangebeld werd bij de vrijstaande woning. De man des huizes opende de voordeur, waarna de twee daders, die bivakmutsen droegen, de woning binnendrongen.  Het echtpaar werd mishandeld, waarbij de man (72) en vrouw (74) zodanige verwondingen opliepen dat zij daarvoor in het ziekenhuis behandeld moesten worden. Het gehele huis werd doorzocht. Er werden sieraden en een horloge buit gemaakt. 

Buurtonderzoek
Er werd een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld. Daaruit bleek dat tijdens de overval een verdachte auto was gezien in de directe omgeving van de plaats delict. Hierin zat vermoedelijk een handlanger van de twee overvallers. Op basis van het opgenomen kenteken werd de bedoelde auto, een gehuurde bruinkleurige Volkswagen Jetta, rond het middaguur op de A20 ter hoogte van Rotterdam aan de kant gezet, waarna de twee inzittenden, Rotterdammers van 21 en 22 jaar, werden aangehouden. Ze werden door de rechter-commissaris vrijgelaten maar hun mogelijke betrokkenheid is nog steeds in onderzoek.

Reconstructie
In de opsporingsprogramma’s wordt een reconstructie van de overval getoond. Uit het politieonderzoek blijkt dat de vluchtauto,  een gehuurde bruine Volkswagen Jetta, rond de overval meerdere keren in de wijk Slinge in Rotterdam is gesignaleerd. Deze auto is nu overigens weer bij andere huurders in gebruik die niets met deze zaak te maken hebben.

Beloning uitgeloofd
Het Openbaar Ministerie in Breda heeft een beloning van 7500 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.

Uitzendingen
Maandagavond om 18.15 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.15 uur. Opsporing Verzocht is dinsdag om 20.30 uur bij de AVROTROS op NPO 1 te zien en de herhaling woensdag om 11.40 uur op NPO 2. Het item is ook in Bureau Rijnmond te zien op donderdag 7 april vanaf 17.20 uur en wordt herhaald tot vrijdag 8 april 17.00 uur.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.