vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Extra toezicht in de regiogemeenten

29 februari 2016 (door Bezichtig.nu)

ALTENA  - Er wordt zeer geregeld ingebroken in de gemeenten in de regip. Daarom is er extra toezicht vanuit onder andere de politie en beveiligingsbedrijf Scorpions. Maar zij kunnen het niet zonder toezicht en ondersteuning vanuit de burgers. Meld daarom altijd verdachte situaties bij de politie, via 112! 

Beveiligingsbedrijf Scorpions
Beveiligingsbedrijf Scorpions zorgt sinds oktober 2015 voor extra toezicht in de Dongemondgemeenten. Zij surveilleren door de wijken in opvallende gele jassen. De toezichthouders constateren dat er veel achterpaden en brandgangen onverlicht zijn, waardoor potentiële inbrekers niet snel worden gezien. Zij zien ook veel onverlichte woningen. Scorpions geeft een tip: 'Zorg dat uw woning er bewoonbaar uit ziet als u weggaat. Ook treffen wij opklimmateriaal rondom woningen aan. Zorg er dus voor dat er geen ladders en losse containers gebruikt kunnen worden voor een inbraak.'

De toezichthouders rapporteren hun bevindingen en koppelen dit terug aan de gemeenten en de politie.

Wat kunt u zelf doen tegen inbraken?
- Sluit deuren en ramen als u van huis gaat
- Zorg voor goed hang-en-sluitwerk
- Zorg voor goede verlichting
- Zorg ervoor dat uw huis een bewoonde indruk maakt
- Leg geen kostbare spullen in het zicht

Bij spoed bel 112
Ziet u een verdachte situatie, verdacht voertuig of bent u getuige van een inbraak, bel dan altijd 112! Het is belangrijk dat u zoveel mogelijk informatie noteert en doorgeeft: wat ziet u, waar is dit, hoe zien de personen eruit, wat is het kenteken/merk/type van het voertuig?

'Samen met u kunnen wij de gemeenten veiliger maken en het inbrekers moeilijker maken.' (gemeente)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.