dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Nachtelijke steen door de ruit en uitgebrande politieauto zet Veen op de kaart

22 januari 2016 (door AalburgNet)

VEEN - De politie trok vanmorgen in alle vroegte een melding na van een Syrische man, wonend in de Willem de Zwijgerstraat in Veen. De agenten gingen naar binnen en constateerden even later dat hun voertuig in brand stond. Deze is vermoedelijk aangestoken.

Om 02.30 uur werd een surveillance-eenheid naar de Willem de Zwijgerstraat gestuurd omdat bij de woning van de Syriër Basem een vernieling zou zijn gepleegd. De agenten parkeerden in Veen hun auto en gingen de woning binnen om de melding af te handelen. Er bleek een steen door het wc-raampje te zijn gegooid. Waarom daar en waarom op dat tijdstip is volstrekt onduidelijk

Brand
Na enige tijd hoorden de agenten een vreemd geluid buiten. Toen ze naar buiten keken, zagen ze dat hun dienstauto in brand stond. Ondanks het feit dat de opgeroepen brandweer snel ter plaatse was, kon die niet voorkomen dat de dienstauto geheel uitbrandde.

Het politievoertuig is op een later tijdstip weggetakeld en zal onderzocht worden op sporen. Naast brandstichting wordt overigens ook een technisch defect niet uitgesloten. De schade bedraagt volgens de politie 60.000 euro.

Ook een andere auto is door de brand beschadigd.

Afkeuring
Burgemeester Fons Naterop gaf in een verklaring aan geen enkele aanleiding te zien om de uitgebrande politieauto in relatie te brengen met de oud- en nieuwvieringen. Wel betreurt hij zeer wat er is gebeurd en keurt de actie dan ook volledig af. "Dit past niet in onze samenleving", aldus Naterop in de verklaring. Hij sprak hierin namens de zogeheten 'driehoek Politie - Openbaar Ministerie - Gemeente'.

Info / tips
In overleg met het Openbaar Ministerie wordt door de politie verder een strafrechtelijk onderzoek ingesteld. De resultaten daarvan worden nu eerst afgewacht. Wie info / tips over de uitgebrande politieauto wil doorgeven, belt met 0800-7000. Hier kan men anoniem alle info kwijt.

Lees meer over:

Politie brandstichting Brand
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.