zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Gestolen busje op Kromme Nol bevat 3000 liter XTC afval

20 juli 2015 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Maandagmiddag trof de politie aan de Kromme Nol een gestolen busje aan met daarin 3.0000 liter XTC afval. Een voorbijganger had de Volkswagen Transporter, waarvan de deuren open stonden, zien staan en waarschuwde de politie. De alarmering kwam daar om 15:08 uur binnen.

In het busje stond een aantal vaten. Er werd een gespecialseerd bedrijf ingeschakeld om het materiaal af te voeren. De politie houdt er rekening mee dat het om afval gaat dat afkomstig is uit een (illegaal) amfetaminelab.

Voor en zover bekend zijn er nog geen mensen aangehouden. De politie en met name de dienst Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) deed en doet verder onderzoek naar de herkomst van het materiaal..

Drug
Amfetamine is een synthetische drug die ook wel speed, slurf, rapapa of spit genoemd wordt. Het gebruik is verslavend, onder meer omdat mensen lusteloos zijn als zij het niet gebruiken. Amfetamine werkt stimulerend en bevordert aldus slapeloosheid. Daarnaast vermindert de lust tot eten of drinken.
Amfetamine werd vroeger dan ook wel toegepast als vermageringsmiddel, maar dat is tegenwoordig verboden. Ook werd het toegepast als doping in de sport. Amfetaminegebruik kan leiden tot ernstige lichamelijke problemen, waaronder hart- en leverfalen. Ook psychische klachten, zoals paranoïde wanen, zijn beschreven. Aldus Wikipedia.

(Foto Korporaal Fotografie)

Lees meer over:

Politie XTC gestolen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.