vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Politie achtervolgt alcoholdrinkende bestuurder

30 juni 2015 (door AalburgNet)

Veen, Wijk en Aalburg - Een alcoholdrinkende bestuurder is zondagavond na een achtervolging klemgereden door de politie. Hij bleek ook geen rijbewijs te hebben.

Op zondag 28 juni 2015 om 23.30 uur kwam er een melding binnen bij de politiemeldkamer van een verdachte situatie. Er zou in de Mauritsstraat al langere tijd een man in een stilstaande auto zitten. Dat vonden de melders verdacht. Politieagenten gingen polshoogte nemen. Op het moment dat zij de straat inreden zagen ze de auto net wegrijden. Ze gaven de bestuurder een stopteken maar dat negeerde hij. Er ontstond een achtervolging in de richting van Wijk en Aalburg. 

Onderweg zagen de agenten dat de bestuurder een fles drank uit de auto smeet die zij maar net konden ontwijken. Op de Tempelierstraat lukte het de agenten om de auto klem te rijden.

De verdachte werd aangehouden. Hij weigerde mee te werken aan een adem- of bloedtest om te kijken of hij teveel gedronken had. Hij krijgt verschillenden processen-verbaal: het weigeren mee te werken aan een ademtest, roekeloos rijden, afval op straat gooien en negeren stopteken. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs. Ook had zijn auto enkele gladde banden waar hij ook voor bekeurd wordt. En als laatste bleek dat de 28-jarige inwoner uit Brakel nog 45 dagen straf uit moest zitten.

Lees meer over:

Politie aanhouding alcohol drank
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.