dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Klopjacht op mogelijke inbrekers, drie aanhoudingen

15 juni 2015 (door AalburgNet)

VEEN / WIJK EN AALBURG - Na een intensieve klopjacht heeft de politie afgelopen nacht drie mogelijke inbrekers aangehouden. Alles werd ingezet inclusief honden en helikopter. De poiltie geeft onderstaande verklaring uit....

Op maandag 15 juni  2015 om 2.15 uur meldt een bewoner van de Dr. Tjalmastraat in Veen dat hij een verdachte situatie ziet. Hij ziet dat een auto stopt en twee mannen met bivakmutsen in hun hand uitstappen. De mannen liepen de wijk in. Hij belde de politie die met verschillende eenheden richting Veen reden. Op een gegeven moment meldt de getuige dat ze overstappen in een andere auto. Het vermoeden bestaat dat deze auto gestolen is. De melder ziet dat ze het dorp uitrijden in de richting van Wijk en Aalburg.

Achtervolging
Enkele ogenblikken later ziet een surveillance-eenheid de twee auto's rijden in de Wijksestraat. De bestuurder van de vermoedelijk gestolen auto krijgt een stopteken maar die gaat er vandoor achtervolgd door de politie. De achtervolging eindigt tegen een lichtmast in de Berenhoeksestraat. De bestuurder, een 26-jarige Tilburger, kon direct aangehouden worden. Op datzelfde moment was het andere voertuig klemgereden in de Perzikstraat en werd daar ook een persoon aangehouden, een 24-jarige Tilburger.

Politieheli
Een derde verdachte was daar gevlucht en er werd een zoekactie opgezet. De wijk werd afgegrendeld en een helikopter werd opgeroepen om te helpen zoeken. Ook werden er honden ingezet. Surveillance-eenheden van omliggende korpsen hielpen mee. Twee uur later werd ook deze verdachte, een 19-jarige Tilburger, aangehouden bij een woning aan de Veldstraat.

Overlast
De politie laat weten: 'Het is niet gebruikelijk dat een politiehelikopter 's-nachts boven een woonwijk cirkelt. Dat gebeurt alleen bij uitzonderlijke situaties. Dit was er één van, in de strijd tegen woninginbrekers en overvallers worden deze middelen ingezet. Uiteraard wordt er een constante afweging gemaakt of de overlast die het geeft wel opweegt tegen het mogelijke resultaat van de zoekactie. Op het moment dat de derde verdachte was aangehouden is de helikopter weer verdwenen en konden de mensen weer rustig slapen.'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.