vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Maak het ze niet te makkelijk

4 maart 2015 (door AalburgNet)

REGIO - Het aantal inbraken in de regio is de achterliggende maanden hoog. Opvallend hoog. In Nederland wordt elke dag gemiddeld 200 keer ingebroken. Dat is te veel. Gelukkig kunnen een paar simpele maatregelen al een groot verschil maken. En met een paar kleine aanpassingen kun je er zelf ook van alles aan doen.

Op de website maakhetzeniettemakkelijk.nl - van het Ministerie van Veiligheid en Justitie - staat een vijftal slimme tips om inbraak in de woning te voorkomen. Eén daarvan is 'Laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur zitten.' Of 'Meld je aan bij Burgernet.' Of deze: ''Licht' zet inbrekers in het zicht. Als 's avonds je huis in het donker is gehuld, is het voor een inbreker duidelijk dat je niet thuis bent en dat hij ongezien zijn gang kan gaan...'

Maar ook: 'Sommige inbrekers bekijken rouwadvertenties om zo op slinkse wijze te achterhalen of bewoners afwezig zijn. Zorg dat een vertrouwd iemand op uw woning past op het moment van de afscheidsdienst.' Dat geldt natuurlijk ook voor vakanties of weekendjes weg. Zet niet op Facebook of Twitter dat u weg gaat.

Veilig wonen is vooral een kwestie van bewust wonen, zo lijkt het. Ook op politiekeurmerk.nl worden preventieve tips gegeven.

Video
In onderstaande video geeft een voormalig inbreker tips over inbraakpreventie.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.