vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Opnieuw waarschuwing voor vergiftigde hondenbrokken

18 februari 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - REGIO: Opnieuw klint er een waarschuwing alert te zijn op vergiftigde hondenbrokken die in de nabije regio worden aangetroffen. Kwam de oproep eerder via de wijkagenten, nu doet de Bijzonder OpsporingsAmbtenaar (BOA) een soortgelijke oroep. De ambtenaar voegt een foto toe.

De BOA laat weten: 'In diverse plaatsen in de omgeving van onze gemeente is vergiftigd dierenvoer aangetroffen. Niet alleen in het openbaar gebied maar ook in tuinen van hondenbezitters. Een aantal honden hebben dat voer gegeten en zijn ernstig ziek geworden. Tot nu toe zijn er in onze gemeenten geen meldingen, maar het komt wel erg dichtbij.

Het tot nu toe aangetroffen voer zijn grijze brokjes met een diameter van ongeveer 2 centimeter. In de brokjes is een rode punt te zien.
Als u dergelijk voer aantreft is het belangrijk dat het zo snel mogelijk verwijderd wordt. U kunt dat zelf doen. Gebruik een plastic zakje als handschoen en raap het voer op. Het dichtgeknoopte zakje mag in de afvalcontainer.

Als uw hond van het voer gegeten heeft is het belangrijk dat u direct naar de dierenarts gaat en zo mogelijk de brokjes meeneemt.
Bij aantreffen van het voer contact opnemen met de politie. Dat kan via 0900-8844 of via www.politie.nl . Laat dan weten waar, wanneer en hoeveel voer u aangetroffen heeft.

Als u iemand ziet die brokjes strooit, belt u uiteraard 112.'

Op meerdere plaatsen
De op vaatwastabletten lijkende 'brokjes' duiken in meerdere plaatsen op in de regio. Omroep Brabant meldt dat eerder in Kaatsheuvel, Waalwijk en Drunen al vergiftigde brokjes werden gevonden. In Kaatsheuvel had dat zeer vervelende gevolgen: één hond overleed.
Regio Woudrichem meldt dat ook in Rijswijk en Woudrichem dergelijke brokjes zijn aangetroffen. Het Brabants Dagblad (BD) weet dat er in Wijk en Aalburg ook brokken gevonden zijn: 'Toch giftige 'hondenbrokken' gevonden in Wijk en Aalburg, meldt de politie net.' De giftige 'hondenbrokken' zijn nu ook in de Reeshof in Tilburg aangetroffen, meldt het BD ook.

Stichting Dierenambulance Altena laat weten: 'Mensen hou je hond en kat in de gaten. Bij vermoeden van vergiftiging direct reageren.'

 

Zie ook:

Lees meer over:

Politie hondenbrokken vergif
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.