vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Verdachte woninginbraak Genderen door bewoner overmeesterd

3 februari 2015 (door AalburgNet)

GENDEREN - Een bewoner aan de Doeverenstraat heeft dinsdagmorgen 3 februari 2014 omstreeks 10.00 uur een 21-jarige man uit Oss op heterdaad aangehouden vanwege een woninginbraak. De mededader wist te ontkomen.

Een bewoner lag vanmorgen op bed te slapen. Hij werd wakker omdat er aan de voordeur werd aangebeld. Even later hoorde hij beneden geluiden. Hij ging op onderzoek uit en zag dat twee jongemannen met een koevoet bezig waren een raam te forceren. Hij wist vervolgens een van de inbrekers te overmeesteren.

Deze verdachte, een 21-jarige man uit Oss, werd overgenomen door de politie. De mededader,die de bewoner nog sloeg met de koevoet, ging er vandoor. Er is nog tevergeefs naar hem gezocht. Daarbij werd ook een burgernet bericht verstuurd.

De aangehouden verdachte is vastgezet. Er wordt onderzocht of hij zich aan meer (recente) woninginbraken heeft schuldig gemaakt.

Tekst Burgernet:
Genderen, inbraak woning, 1 dader aangehouden, tweede dader voortvluchtig, sign: man 20/25 jaar zwart gekleed, 1.80 meter lang. Iets gezien 112.

UPDATE

De verdachte van deze inbraak aan de  Doeverensestraat werd vandaag aan de rechter-commissaris voorgeleid. De man krijgt veertien dagen voorarrest. Het onderzoek gaat verder.

Lees meer over:

Politie Inbraak heterdaad
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.