donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Politie treft 20 hennepplanten aan bij gerichte actie

7 mei 2014 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - De politie heeft bij een grote, gerichte hennepactie maar liefst twintig hennepplanten in beslag genomen. Dit gebeurde aan de Jasmijnstraat in Wijk en Aalburg.

De actie in Aalburg was woensdag waarbij één verdachte werd aangehouden. Bij soortgelijke charges werden in Zeeland en West-Brabant veertien illegale hennepkwekerijen bezocht en geruimd. Zestien personen zijn als verdachten aangehouden. De acties leverden ruim drieduizend hennepplanten op die in beslag zijn genomen. Dat gebeurde ook met drie auto's en twee televisies.

Prioriteit

De politie en de gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.