vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Maatregelen rond oud en nieuw

28 december 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - December is een maand met tal van feestelijkheden en activiteiten binnen en buiten de deur. Vooral rond Oud en Nieuw worden er in onze gemeente veel activiteiten georganiseerd, gezellige feestjes dus voor wat elk dorp wil.

De gemeente stemt van harte in met de aangemelde festiviteiten rondom Oud en Nieuw op diverse plekken. Evenementen zijn wel aan randvoorwaarden gebonden. Daarom is een preventiepakket samengesteld in het kader van de openbare orde en veiligheid.

Om het feest in het centrum van het dorp in goede banen te leiden, zijn tijdelijke verkeersmaatregelen genomen. Zo worden in Veen de Van der Loostraat, Witboomstraat en Mussentiend tijdens het eindejaarsfeest (gedeeltelijk) afgesloten voor alle verkeer, behalve voor fietsers en voetgangers. In het afgesloten gebied mag dan ook niet op de openbare weg geparkeerd worden. De direct omwonenden zijn per brief geïnformeerd.

Andere maatregelen
Voor het feest op het Marktplein in Wijk en Aalburg zijn voorwaarden opgenomen in de vergunning in verband met veiligheid en overlast. De andere dorpen konden volstaan met een melding vanwege de kleinschaligheid van de festiviteiten.

Geen sluitingstijd horeca
In de nacht van Oud op Nieuw 2013-2014 mogen horecabedrijven de gehele nacht voor bezoekers geopend zijn. Dan geldt er geen sluitingstijd.

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.