donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Aangifte tegen incassobureau Corpus Justitia

29 augustus 2013 (door AalburgNet)

ALTENA - Ook in de regio duiken ze op, de nep-incasso's van Incassobureau Corpus Justitia. Een week geleden heeft een Goesenaar bij de politie melding gedaan van oplichting. Incassobureau Corpus Justitia had hem in een dreigbrief verzocht 129,80 euro te betalen om te voorkomen dat er beslag wordt gelegd op zijn goederen. De melder deed dit en vertrouwde het toch niet, waarna het geld teruggehaald is door de bank.

De Goese man is niet de enige die is aangeschreven door dit incassobureau. Bij de Fraudehelpdesk zijn sinds begin augustus 1.100 meldingen binnengekomen van particulieren die een nep-incassobrief hebben ontvangen. Het is de eerste keer dat op zo’n grote schaal een valse rekening via de post is verstuurd naar particulieren. De Fraudehelpdesk heeft aangifte gedaan tegen incassobureau Corpus Justitia in Eindhoven.

Werkwijze
In de brief stelt het incassobureau dat de ontvanger binnen vijf dagen 129,80 euro moet betalen voor een eerder verstuurde factuur die nog steeds niet is voldaan. Er zouden meerdere verzoeken en sommaties zijn verstuurd, maar dat is volgens de mensen die een melding hebben gedaan bij de Fraudehelpdesk niet het geval. Als de ontvanger de rekening niet zou betalen, wordt gedreigd met beslaglegging van huis en auto.

Gedupeerden
Sommige mensen hebben de rekening betaald of gebeld met het 0900-nummer, blijkt uit de meldingen. Wie het telefoonnummer belt, betaalt 45 cent per minuut tot een maximum van 50 minuten, ofwel 22,50 euro.

Advies
De Fraudehelpdesk adviseert niet te reageren op de brief van het bedrijf dat staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, maar geen kantoor heeft. Bel ook niet naar het genoemde telefoonnummer. Heeft u ook zo’n brief ontvangen, stuur dan een mail naar info@fraudehelpdesk.nl met in het onderwerp ‘Corpus Justitia’ en in de mail uw adres- en telefoongegevens. Doe altijd aangifte bij de politie.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.