dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Mooi weer leidt tot verscherpt toezicht op het water

17 juli 2013 (door AalburgNet)

REGIO - De waterschappen Rivierenland en Hollandse Delta verscherpen het toezicht op vaarwegen de Binnenmaas, de Linge en in de Alblasserwaard. Vanwege het mooie weer is het erg druk op het water. De afgelopen dagen zijn veel overtredingen geconstateerd. Snelheidswedstrijden, tussen zwemmers doorvaren of alcoholgebruik leveren gevaarlijke en dus onwenselijke situaties op. De waterschappen zijn dagelijks herkenbaar en onherkenbaar op het water aanwezig. Om de veiligheid op en rond het water te kunnen garanderen werken Hollandse Delta en Rivierenland intensief samen met de politie.

Het waterschap heeft regels waar bestuurders van boten zich aan moeten houden. Die regels zijn er om ervoor te zorgen dat iedereen veilig kan recreëren op het water. De waterschappen controleren op de Binnenmaas, de Linge en op de vaarwegen in de Alblasserwaard.

Voor vragen, klachten of meldingen kunt u 24 uur per dag bellen naar (0344) 64 90 90 (Waterschap Rivierenland) of 0900-2005 005 (10 ct/min, Waterschap Hollandse Delta). Op basis van klachten of meldingen, kan het waterschap het toezicht verder verscherpen. Uw meldingen zijn dus van belang.

Lees meer over:

zomer water rivieren toezicht
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.