donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Politie schakelt publiek in bij zoektocht naar overvallers op echtpaar Wijk en Aalburg

28 mei 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - De politie gaat in het programma Opsporing Verzocht aandacht geven aan de gewelddadige overval die werd gepleegd op een woning in de Oude Kerkstraat in Wijk en Aalburg op woensdag 23 januari 2013 rond 22.45 uur.

Het echtpaar dat daar woont wordt door twee gewapende overvallers geschopt, geslagen en vastgebonden. De man des huizes weet tijdens een worsteling het mes van een van de overvallers af te pakken en steekt hem meerdere malen. Als het slachtoffer aangeeft dat het geld in de schuur ligt weet hij de overvallers zijn huis uit te krijgen. De daders slaan op de vlucht als het slachtoffer buiten begint te schreeuwen om hulp. De gestoken dader laat een bloedspoor achter in de sneeuw tot aan de Maasdijk.

Reconstructie
De politie: "In deze uitzending hopen we met behulp van een reconstructie en het tonen van bewakingsbeelden op nieuwe informatie over deze zaak. Ook vragen we informatie over een auto die op bewakingsbeelden te zien is ten tijde van deze gewelddadige overval. Wie zat er in deze auto? De daders of een belangrijke getuige?"

Verdachte auto
Er staat een auto op de bewakingsbeelden rond het huis die kort voor de overval over de kruising Schoolstraat, Maasdijk rijdt. Even later is hij er weer en rijdt nu de andere kant op. De achterlichten van de auto zitten net onder het dak en de kentekenplaat zit laag. De politie is heel benieuwd wie die auto herkent. De inzittenden zijn hele belangrijke getuigen.

Inbraak
In december 2012 is er in de aardappelhandel van de slachtoffers ingebroken en daarbij zijn twee daders gezien. Wellicht is er een link met deze overval. Dus ook informatie over die inbraak is zeer welkom.

TIP
U kunt de politie helpen bij onder meer het oplossen van misdrijven of het opsporen van personen. Hebt u naar aanleiding van deze zaak een tip die de politie kan helpen, vul dan dit tipformulier in. Uw tip komt terecht bij het landelijk team opsporingsberichtgeving van de politie.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.