donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Rijkswaterstaat werkt keihard om wegen berijdbaar te houden

15 januari 2013 (door AalburgNet)

ALTENA - De gladheidsbestrijders van Rijkswaterstaat werken met man en macht om de wegen zo goed mogelijk berijdbaar te houden. Rijkswaterstaat zet landelijk 500 strooiwagens in, die voorzien kunnen worden van een sneeuwschuiver. Daarnaast kunnen nog extra 350 sneeuwschuivers worden ingezet om de wegen sneeuwvrij te maken.

500 strooiwagens strooien binnen 2 uur 3260 km (landelijk wegennet) met 1200 man personeel (800 chauffeurs en 400 voor coördinatie en laden/lossen). De afgelopen 72 uur heeft Rijkswaterstaat preventief 3000 ton strooizout gestrooid, en waar nodig sneeuw geschoven. Op dit moment strooit Rijkswaterstaat nog volop. Daarnaast heeft Rijkswaterstaat meer weginspecteurs ingezet en meer mensen op de verkeerscentrales om het verkeer in de ochtendspits goed te begeleiden.

De dinsdagochtendspits was druk. Om kwart over zeven stond er 325 km file, dat is veel drukker dan normaal. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers daarom de weersverwachting en de verkeersinformatie goed in de gaten te houden en, indien mogelijk, na de ochtendspits de weg op te gaan.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.