woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Wat te doen bij jeugdoverlast?

9 januari 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - Onlangs heeft de politie, naar aanleiding van meldingen van inwoners, verschillende plekken in Aalburg bezocht waar mogelijk sprake was van jeugdoverlast. De bedoeling van de controle was jongeren op hun gedrag aan te spreken en zonodig op te treden om die overlast voor de omgeving te verminderen. Iedere week hebben de verschillende partijen die een rol hebben in de aanpak van jeugdoverlast contact met elkaar. Dan worden ook de meldingen besproken. Als er veel meldingen zijn voor een bepaalde overlastplaats, dan kan daar een gerichte aanpak worden georganiseerd.

De gemeente laat weten: 'Het melden van jeugdoverlast heeft dus zin!  Buurtbewoners zijn de ogen en oren van de gemeente en de politie. Er zijn verschillende manieren waarop mensen kunnen melden en er zijn ook verschillende plaatsen waar men met die melding terecht kan.'

Het algemene meldpunt is de website van de Gemeente Aalburg. Daar kunnen meldingen geplaatst worden over bijvoorbeeld gedane vernielingen aan openbare eigendommen of (zwerf)vuil. Ook kunnen meldingen gedaan worden bij de jongerenwerker. Deze is te bereiken via 06-12276092 of via e.mans@aalburg.nl. Bij de jongerenwerker zijn meldingen door te geven over het gedrag van jongeren of over de overlast die zij verorozaken.
De gemeente heeft ook een meldpunt voor veiligheidsgerelateerde onderwerpen in de meest brede zin van het woord: veiligheidsloket@aalburg.nl.

Politie

Bij de politie kan er gemeld worden op het moment dat de overlast bezig is. Dat kan via 112. Dan komt, indien er geen levensbedreigende situatie elders ontstaat, de noodhulp-auto naar de overlastplaats. Ook kunt u bij de politie melden na de overlast, dit doet u dan via 0900-8844.

Lees meer over:

overlast alarm meldingen.politie
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.