vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Filmende getuige mishandeling agent meldt zich

11 december 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - DEN BOSCH: Maandagochtend heeft  bij de Bossche recherche zich een getuige gemeld die opnamen blijkt te hebben gemaakt van de mishandeling van een politieman op de Buitenhaven op zondag 25 november. Het gaat hier echter om een andere getuige dan waarnaar de politie middels een oproep in de media op zoek was.

Die dag rond 04.45 uur sprak de agent een 22-jarige man uit Wijk en Aalburg aan omdat hij door hem werd uitgescholden. De man werd direct agressief. Hij werd aangehouden, maar verzette zich heftig. Daardoor vielen de agent en de man op de grond. Meerdere omstanders hebben de agent vervolgens mishandeld. Uit het onderzoek bleek dat een getuige waarschijnlijk filmopnamen had gemaakt. Hij werd maandagavond in het programma Bureau Brabant van Omroep Brabant opgeroepen zich te melden. Dat heeft hij tot op heden niet gedaan en daarom vraagt de politie hem opnieuw met klem contact op te nemen. De telefoon van de getuige die zich maandag meldde werd in beslag genomen om de beelden veilig te kunnen stellen ten behoeve van het onderzoek.

Verdachten

Er werden inmiddels totaal zes verdachten in deze zaak aangehouden, waarvan er twee nog vast zitten. De andere vier zitten al dan niet onder voorwaarden thuis, in afwachting van eventuele vervolging. Ze zijn allemaal nog verdachte. Met de politieman gaat het naar omstandigheden redelijk goed. Naar verwachting pikt hij binnenkort de draad weer op.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.