Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Rechtbank: 'Geen betrokkenheid  M.d.B. bij mishandeling''
29nov 2012

Rechtbank: 'Geen betrokkenheid M.d.B. bij mishandeling'

AALBURG - Eerder deze week viel in de pers te lezen: 'M.d.B., bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen op de kieslijst voor de Aalburgse Alliantie (AA), is één van de zes verdachten die betrokken zijn bij de mishandeling van een politieagent in Den Bosch afgelopen weekend. Dat bevestigt Henno Timmermans, fractievoorzitter van de AA.' Aansluitend bracht de partij gisteravond een persverklaring uit die onderstaand integraal gepaatst wordt:

"In de media is afgelopen weekeinde beroering ontstaan over de arrestatie van ons partijlid M.d.B.. Door zijn aanwezigheid bij een incident in Den Bosch werd De Aalburgse Alliantie door sommige media al in direct verband gebracht met de mishandeling van een politieagent. De rechtbank heeft echter vandaag (28-11 red.) zijn directe vrijlating gelast omdat van betrokkenheid bij mishandeling van een agent in haar ogen geen sprake is.

In een ingelaste fractievergadering op woensdag 28 november heeft onze partij zich over deze kwestie beraden. Op deze plaats is het als Aalburgse Alliantie van belang om te onderstrepen dat wij absoluut tegenstander zijn van zinloos geweld in welke vorm dan ook. 

Daarnaast spreken we onze treurnis uit dat in deze kwestie weer sprake was van een veroordeling in de richting van onze partij - met name in de lokale media - voordat er sprake was van bewezen schuld. Als partij spreken wij ons volledige vertrouwen uit in ons partijlid M.d.B. zolang er geen schuld bewezen is.

De Aalburgse Alliantie.
W.F.C. Bouman - partijvoorzitter"

 

Verwant artikel: D.B. weer op vrije voeten, andere verdachten blijven vastzitten

Zie ook:
Lid Aalburgse Alliantie betrokken bij mishandeling politieagent (wo, 28 nov 2012)


Deel dit bericht met je vrienden!