woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

In Aalburg is vals geld in omloop

11 oktober 2012 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Als je goed kijkt kun je het verschil wel zien. Maar wie in de drukte van het moment even niet oplet, kan zomaar een vals tiente of een vals briefje van twintig in de handen gedrukt krijgen.

Dat overkwam een plaatselijke middenstander in Wijk en Aalburg. Net meerdere klanten aan de balie is het personeel druk om iedereen op een goede manier te helpen aan zijn of haar bestellingen. Hoewel de medewerkers opmerkzaam waren en het valse briefje van twintig wel konden onderscheiden, lukte dat niet met het tientje. Daar werden boodschappen mee gekocht. Het aangeboden twintig eurobiljet werd gesignaleerd en ging terug naar de klant die met ander geld betaalde. 

Waarschuwen
Aangifte bij de politie zette vooralsnog weinig zoden aan de dijk. 'Het tientje kan van iedereen afkomstig zijn', luidde het commentaar van de Hermandad. De betreffende ondernemer voelde zich enigermate onbegrepen en vroeg zich af wat je er dan wel aan zou kunnen doen. "Weinig", luidde zijn conclusie, behalve dan iedereen in je omgeving maar zoveel mogelijk waarschuwen.
Zo kwam ook de redactie van Aalburg.net aan haar informatie. Het devies is dan ook: wees opmerkzaam, let goed op en breng het valse geld, mocht je dat in je bezit krijgen naar de politie. Meerdere reacties en informaite vna omstandigheden kunnen helpen om de valse munter aan te houden.

Dus Aalburg: pas op uw geld...!

Lees meer over:

Politie vals geld
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.