donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Agenten treden op tegen overlastgevende jeugd in gemeente Aalburg

24 september 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - Zes agenten hielden woensdag 19 september 2012 een gerichte actie tegen overlastgevende jeugd in de gemeente Aalburg. Dat gebeurde op verzoek van diverse omwonden en de veiligheidspartners, waaronder de gemeente.

Ploertendoder
Om 14.00 uur werd een snorfietsbestuurder gecontroleerd op de Berenhoeksestraat in Wijk en Aalburg. In de buddyseat van de snorfiets een ploertendoder aangetroffen.
Hiervoor kreeg de 18-jarige man uit Ammerzoden een proces-verbaal.

Opgevoerde brommer
Even later moest er een Gilera Runner bromfiets op de rollentestbank. De meting wees uit dat de bromfiets opgevoerd was en 80 km/per uur kon rijden. De berijder bleek nog maar vijftien jaar jong te zijn en was dus niet in het bezit van een bromfiets rijbewijs. In de buddyseat van de 15-jarige inwoner van Wijk en Aalburg was een valmes verstopt. Hij kreeg voor al deze overtredingen een proces-verbaal.

Verkeersovertredingen
Omstreeks 17.00 uur kreeg een jeugdige automobilist uit Utrecht een bekeuring vanwege handheld bellen, het niet dragen van de autogordel en het niet bij zich hebben van
de autopapieren. Ook een bromfietser die zonder helm reed, ging op de bon.

Speed en valmes
Bij controle van een 'goede bekende'  op Groeneweg vonden de agenten drugs en een wapen. De 22-jarige inwoner van Wijk en Aalburg  had een verboden valmes en ongeveer 3 gram harddrugs (speed) bij zich. De man is al vaker bekeurd voor het drugs- en wapenbezit.

Softdrugs
Bij de controle van een auto op de Markt, werd bij alle drie de inzittenden softdrugs aangetroffen. Het ging om diverse voorgedraaide joints en wat losse wiet. Twee mensen kregen een bekeuring vanwege overtreding van de Opiumwet.

Controle hangjeugd
Omstreeks 20:15 uur controleerden de agenten een grote groep hangjeugd aan de Wijkse Bol. Hierbij werden bij diverse personen kleine hoeveelheden wiet en hasj aangetroffen. Een automobilist werd bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs.

Social Media
Tijdens de controle kregen de agenten te horen van omstanders dat de onopvallende politieactie inmiddels via social media (Facebook - Hyves - Twitter) bekend was gemaakt onder inwoners van de gemeente  Aalburg.

Lees meer over:

Politie controle actie
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.