vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

'Aanrijdtijden spoedmeldingen moet beter', meent burgemeester Naterop

18 juni 2012 (door AalburgNet)

AALBURG -  ‘Als de cijfers van het RTL-onderzoek naar de aanrijdtijden van spoedmeldingen van de politie kloppen, dan moet ik daar eens goed over gaan praten met de politieleiding,’ reageert Fons Naterop, burgemeester van Aalburg, op de onderzoekcijfers.

RTL heeft in een onderzoek in beeld gebracht of de politie op tijd komt opdagen bij een spoedmelding. Het gaat dan om inbraken, vechtpartijen, overvallen of andere zaken waarbij haast geboden is.  Volgens de landelijke norm moet de politie bij 90% van de noodgevallen binnen 15 minuten ter plaatse aanwezig zijn. Bij 168 gemeenten (vooral op het platteland) lukt dat niet.

Uit het onderzoek blijkt dat in de gemeente Aalburg in 22% (van de 69 spoedritten) van de meldingen de politie te laat was. In Werkendam en Woudrichem is dat slechts respectievelijk 9 en 8 %.

Waarom de verschillen zo groot zijn kan burgemeester Naterop nog niet aangegeven.

Zorgen
De burgemeester laat wel weten dat deze informatie hem wel ernstige zorgen baart. Nadere afspraken met de politie zijn dan ook dringend gewenst voegt hij nog toe. Hij zal dit zeker verder met de teamchef gaan bespreken. Het onderzoek geeft weer eens temeer aan dat de plattelandsgemeenten terecht regelmatig aandacht vragen voor de veiligheid op het platteland.

Hij hoopt voorts dat met de instelling van de nationale politie en de vorming van een gemeenschappelijke meldkamer, waardoor de regiogrenzen vervagen, in de nabije toekomst er betere afstemming voor het verlenen van noodhulp kan plaatsvinden.

  Lees ook dit artikel op Aalburg.net

Lees meer over:

Politie
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.