Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Explosievenonderzoek Den Eng'
21dec 2011

Explosievenonderzoek Den Eng

VEEN -  In Veen, waar de nieuwe wijk Den Eng komt, worden vanaf deze week diverse onderzoeken uitgevoerd. Eén van de onderzoeken is een explosievenonderzoek. Omdat Veen in de tweede oorlog gebombardeerd is kunnen er mogelijk nog explosieven in de toekomstige wijk in de grond liggen. 

Het gespecialiseerd bedrijf, Bodac voert de werkzaamheden uit. Deze bestaan uit oppervlakte- en dieptedetectie waarbij met behulp van magnetische sondes in de grond wordt gezocht naar zware metalen. Wanneer een verstoring wordt gevonden kan dat wijzen op de aanwezigheid van een explosief in de grond, het kan echter ook iets anders zijn zoals bijvoorbeeld een oud olievat of een rol prikkeldraad.

Protocollen
Er is een kleine kans dat er daadwerkelijk explosieven worden gevonden. Mocht dat gebeuren zijn er vaste protocollen die in dienst treden. In die protocollen is precies afgesproken wanneer gemeente, politie, brandweer en eventueel de explosieve opruimings dienst worden opgeroepen. Bodac voert explosievenonderzoeken dagelijks uit en is helemaal op de hoogte van deze regelgeving.Deel dit bericht met je vrienden!