donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Alcoholcontrole en belastingschuld

29 augustus 2011 (door AalburgNet)

Wijk en Aalburg • De politie heeft zaterdagmiddag en avond samen met de Belastingdienst een verkeerscontrole gehouden op de Kromme Nol. De agenten van het politieteam Altena en het Verkeershandhandhavingsteam controleerden de bestuurders op alcohol. De Belastingdienst bekeek of er nog openstaande belastingschulden waren. In totaal moesten 1264 bestuurders blazen. Er waren zes automobilisten die te diep in het glaasje hadden gekeken. De percentages varieerden van 290 tot 695 ugl.

 

Het hoogste percentage werd geblazen door een 42-jarige man uit Genderen. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

 

De Belastingdienst had bij de controle van de kentekens negen hits. Bij twee bestuurders is er beslag gelegd en is het voertuig waar zij in reden daadwerkelijk afgevoerd (in beslag genomen en getakeld). Bij vijf bestuurders was de belastingschuld niet zo hoog en kon dit
afgedaan worden met alleen beslaglegging. Deze bestuurders krijgen vier weken de tijd om alsnog hun openstaande belastingschuld te voldoen. Het totale bedrag aan beslaglegging op schulden wordt geschat op 90.000 euro. Verder heeft de belastingdienst 246 euro aan openstaande schuld direct kunnen innen.

 

Verder heeft  de Belastingdienst heeft 15 buitenlands gekentekende voertuigen gecontroleerd. Alle bestuurders van deze voertuigen worden aangeschreven en bijzonderheden zullen nog volgen. Dit heeft te maken met het vaststellen van hun verblijf in Nederland of zij belastingplichtig zijn voor de motorrijtuigenbelasting. Verder werden twee voertuigen gecontroleerd voorzien van groene  handelaarskentekenplaten. Een bestuurder kreeg een proces-verbaal in verband met het niet correct gebruiken van deze kentekenplaat.

 

Twee automobilisten kregen een bekeuring omdat zij hun achterruit voorzien hadden van folie.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.