donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Politie pakt overvaller tankstation Wijk en Aalburg op

2 maart 2010 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - De politie heeft gisteravond rond 22.00 uur in een woning in Waalwijk een 44-jarige Waalwijker aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een overval te hebben gepleegd  op een tankstation aan de Groeneweg eerder die dag. De politie zette voor de aanhouding het arrestatieteam in. De man is op het bureau in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Gisterochtend rond 10.00 uur liep een onbekende man het tankstation in waar op dat moment drie medewerksters aanwezig waren. Onder bedreiging van een vuurwapen eiste hij geld. Met een onbekend geldbedrag vertrok hij.

Direct na de melding dat een benzinestation in Wijk en Aalburg was overvallen bezochten meerdere politie-eenheden gelijktijdig twee tankstations, namelijk die aan de Groeneweg en de Parallelweg. De omgeving bij beiden werd afgezet.
Een oplettende getuige meldde dat de overvaller vermoedelijk in een grijs gekleurde Opel Station met het kenteken TB-HD-70 was weggereden in de richting van de Heusdense brug.

De politie zette tijdens haar zoektocht het middel SMS-Alert  in. Een Apache gevechtshelikopter van de Koninklijke Luchtmacht, gestationeerd op Vliegbasis Gilze-Rijen, verleende ondersteuning tijdens de zoektocht. Het toestel was ten tijde van de overval bezig met een oefenvlucht.

Het technische als tactische politieonderzoek wees in de richting van de 44-jarige man. De Officier van Justitie verleende toestemming voor zijn aanhouding buiten heterdaad.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.