vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Celstraf dreigt voor Aalburgse kaasboer

8 februari 2010 (door AalburgNet)

AALBURG/ BREDA - De officier van justitie in Breda heeft anderhalf jaar cel geëist tegen kaashandelaar Den Dekker, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Den Dekker ligt al jaren onder vuur voor hygiënische misstanden.

In de zaak waarin de rechter over twee weken uitspraak doet gaat het erom dat hij de houdbaarheidsdatum van zuivelproducten zou hebben aangepast en zelf etiketten van bekende merken zou hebben laten drukken. In totaal gaat het volgens het OM om ongeveer 350.000 etiketten. die zo zouden zijn gecamoufleerd dat de houdbaarheidsdatum van de kazen ver verstreken was toen zij op de markt werden verkocht.

Dat bij controles beschimmelde kazen werden aangetroffen wuifde advocaat Nieuwburg weg: "Schimmel hoort bij kaas.''
Zelf liet Den Dekker, die een stregn christleijke achtergrodn heeft,  iets van zijn drijfveren weten. "Ik mag geen etenswaren van mijn schepper weggooien en zeker niet verbranden."

Het Openbaar Minsterie beschouwt Den Dekker en zijn zonen als leden van een criminele organisatie. Het 54-jarige hoofd van de familie heeft inmiddels een strafblad van vijftig pagina's en als het aan de officier van justitie ligt komt daar weer een veroordeling bij.
De zoons (24 en 26) hoorden werkstraffen van 240 en 200 uur tegen zich eisen en boetes. 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.