donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Tweede arrestatie na brandstichting Veen

30 december 2009 (door AalburgNet)

VEEN: De politie heeft een tweede verdachte aangehouden naar aanleiding van een recente brandstichting / openlijke geweldpleging in Veen. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Veen. Ook hij is in verzekering gesteld.

Surveillerende agenten constateerden in de nacht van maandag 28 december op dinsdag 29 december 2009 omstreeks 00.30 uur dat jongeren twee autobanden en een kliko in brand staken op de kruising Witboomstraat / Mussentiend / Van Der Loostraat. Er volgde een steekvlam waarna de autobanden in brand vlogen. De groep sloeg op de vlucht bij het zien van de politie. Zij lieten daarbij een krat bier achter. Het lukte de agenten om één van de circa acht jongens te achterhalen. De 19-jarige inwoner van Veen werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.
Nader onderzoek leidde naar deze tweede verdachte. Deze 17-jarige jongen werd woensdagmorgen 30 december door de politie in zijn ouderlijke woning in Veen gearresteerd. De politie verwacht overigens op korte termijn nog meer aanhoudingen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.