vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Politie gaat strijd met woninginbrekers weer aan

6 november 2009 (door AalburgNet)

Na een succesvolle aanpak in de donkere maanden van de afgelopen jaren, gaat de politie Brabant-Noord ook dit jaar weer de strijd aan met de woninginbrekers. Onder de noemer Samen tegen inbrekers wil de politie wederom samen met burgers het aantal inbraken en inbrekers terugdringen. 

 

Wat houdt het woninginbrakenoffensief in? De politie houdt bekende woninginbrekers scherp in de gaten, agenten in de wijken hebben relevante informatie om zo zoveel mogelijk woninginbraken te voorkomen. Uiteraard is de politie extra aanwezig in wijken waar veel wordt ingebroken. Daarnaast organiseert de politie de komende maanden regelmatig op diverse plaatsen in de regio wijkcontroles. In de districten Den Bosch en Aa en Dommel helpen burgervrijwilligers de politie daarbij. Voor opsporing van en onderzoek naar woninginbrekers wordt extra recherchecapaciteit vrijgemaakt.

 

Maar de politie roept de inwoners van de héle regio op om mee te helpen. Verdachte situaties moeten altijd bij de politie gemeld worden. Die vreemde auto in de straat, die onbekende man op de hoek, ieder klein opvallend detail kan leiden tot het voorkomen of oplossen van inbraken. Daarnaast wijst de politie op het goed beveiligen van de woning, ramen en deur gesloten houden en andere preventieve maatregelen die burgers zelf kunnen nemen.

 

Er is een speciale website www.samentegeninbrekers.nl gelanceerd. Hier is nieuws te vinden over de acties van de politie, maar ook preventietips en andere wetenswaardigheden over woninginbraken.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.