donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Grote verkeerscontrole Altena

24 mei 2009 (door AalburgNet)

Agenten van het regionale Verkeers Handhavings Team (VHT) hebben samen met de collega's van het team Altena een algemene verkeerscontrole gehouden. Dat gebeurde tussen zaterdagavond 22.00 uur en zondagmorgen 05.00 uur binnen het werkgebied van team Altena. Er werd op diverse locaties in Woudrichem, Nieuwendijk, Almkerk, Wijk en Aalburg en Hank vooral gelet op asociaal rijgedrag, alcoholgebruik en te hoge snelheid

In totaal werden acht dronken bestuurders aangehouden. Van twee automobilisten werd het rijbewijs ingevorderd aangezien zij een uitslag hadden na ademanalyse van 625 en 635 ug/l. De grens van alcoholgebruik ligt op 220 ug/l; vanaf 570 ug/l neemt de politie het rijbewijs in. Ook werd van vier bestuurders het rijbewijs ingevorderd, omdat ze de toegestane maximumsnelheid met 50 kilometer per uur of meer overschreden.

Op de N283 werd onder Eethen gecontroleerd met een digitale radaropstelling. Op deze Provinciale weg is de toegestane snelheid 80 kilometer per uur. In totaal passeerden 154 bestuurders deze controle waarbij 35 bestuurders in overtreding bleken te zijn. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 124 kilometer per uur. Deze overtreders krijgen binnenkort een acceptgirokaart toegestuurd. Verder werden er nog diverse bekeuringen uitgeschreven voor uiteenlopende overtredingen en/of gebreken aan de auto.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.