Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Priklocatie 't Verlaat officieel van start' De locatie is 7 dagen per week open.
19mei

Priklocatie 't Verlaat officieel van start

ALMKERK - Inwoners van gemeente Altena kunnen vanaf woensdag (19-5) dicht bij huis terecht voor een coronavaccinatie. In Almkerk opende de GGD in sporthal 't Verlaat voor zeven dagen per week van 8.00 tot 16.00 uur maximaal drie priklijnen. Bij elkaar goed voor 5.000 vaccinaties per week. In het bijzijn van wethouder Shah Sheikkariem werd de vaccinatielocatie officeel in gebruik genomen.

Alle GGD-en in Nederland schalen zeer fors op, zo ook GGD West-Brabant. 'Vanaf medio juni zetten we in onze regio 81.000 prikken per week. Op deze locatie kunnen we 5.000 prikken per week halen als we drie priklijnen alle dagen open hebben en als we in eén shift werken. Mochten we uitbreiden naar het werken in twee shifts en de openingstijden verruimen dan zijn 8.500 prikken per week haalbaar.'

De locatie in 't Verlaat stond al langer helemaal klaar en de GGD is dan ook blij hier te kunnen gaan vaccineren. 'De capaciteit van deze locatie levert een belangrijke bijdrage aan onze regionale doelstelling', aldus GGD MT-lid Mark van Beers.

In de buurt
Ander voordeel van deze locatie is dat het voorziet in een behoefte van de inwoners van gemeente Altena. Tot op heden moesten inwoners van deze gemeente verder weg voor een vaccinatie. Een vaccinatielocatie in de buurt draagt bij aan de vaccinatiebereidheid van mensen.

Wethouder Shah Sheikkariem was bij de officiele opening: 'Met deze vaccinatielocatie in Almkerk hebben inwoners van Altena de mogelijkheid zich dicht bij huis te laten vaccineren. Heel fijn dat we daarvoor 't Verlaat kunnen inzetten. Compliment over de medewerking van 't Verlaat en alle organisaties die daar normaal gesproken gebruik van maken.'

(Foto archief ter illustratie)

Zie ook:
Priklocatie ‘t Verlaat gaat open (vr, 14 mei 2021)
GGD prikt vanaf mei in ‘t Verlaat (wo, 14 apr 2021)
VVD Altena wil priklocatie Verlaat 7 dagen open (vr, 2 apr 2021)
Vaccinatiestraat in 't Verlaat wordt ingericht (wo, 31 mrt 2021)
Het Verlaat wordt prikpost voor Altena (do, 18 feb 2021)


Deel dit bericht met je vrienden!