Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'VVD vraagt zich af of cultuursubsidie eerlijk verdeeld wordt' Sommige bedragen zijn ‘opvallend rond’.
15mei

VVD vraagt zich af of cultuursubsidie eerlijk verdeeld wordt

ALTENA - De gemeente Altena kreeg van het rijk middelen om culturele instellingen te ondersteunen die zijn getroffen door de coronacrisis. VVD Altena vraagt zich of of die gelden wel 'eerlijk verdeeld' worden tussen de verschillende instellingen.

Aanvullend op de rijksbijdrage stelde ook de gemeenteraad geld beschikbaar. Het college kende de pot met geld toe aan diverse instellingen in de gemeente. Prima, maar VVD Altena snapt de verdeelsleutl niet zo goed. 'Het is ons echter volstrekt onduidelijk hoe het college is gekomen tot deze verdeelsleutel. Sommige instellingen ontvangen meer dan 100.000 euro, terwijl anderen slechts enkele duizenden euro's ontvangen.'

Vragen
Sommige bedragen lijken te zijn berekend tot achter de komma, andere bedragen zijn opvallend rond. VVD Altena wil graag dat de beschikbare middelen eerlijk worden verdeeld en wil graag weten hoe het college dat deze verdeling is gekomen. De partij klom daarom in de oen en stelde het college vragen over deze centenkwestie.Deel dit bericht met je vrienden!