Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Sylvana de Backer lanceert tweede boek' Eet bewust en smakelijk.
12mei

Sylvana de Backer lanceert tweede boek

VEEN - Sylvana de Backer lanceert haar tweede boek: Syliciousness. Hierin brengt de Veense de (bijna) verloren kennis over kruiden en specerijen onder de aandacht. 'Het gemak van potjes en zakjes om gerechten te maken, leidt tot verloren kennis en authentieke smaken.' Aldus de schrijfster.

De Backer gebruikt de Indonesische keuken als leidraad; deze serveert niet alleen overheerlijke gerechten, maar ook mooie symbolieken voor de dagelijkse gang van zaken. Zij heeft zich verdiept in de authentieke smaken en kooktechnieken en zet specifiek vegetarische en veganistische recepten op de voorgrond. Uit eigen ervaring weet zij, wanneer je gefocust bent op voeding, je meer bewust wordt van 'onnodige ingrediënten'. De Backer stelt: 'Voeding is meer dan eten. Het gaat niet alleen om je lijf, maar nog veel meer om je mind and soul. Wie niet lekker in zijn vel zit, laat dat ook blijken in zijn voedingspatroon. Hierover bestaan diverse wetenschappelijke onderzoeken.' Het bewust kiezen, eten en daar vooral ook van genieten, leidt tot een andere levensstijl waar tijd genomen wordt voor een van de primaire levensbehoefte: eten en drinken.

Titel
In haar tweede boek Sylciousness combineert de schrijfster het bewustwordingsproces vanuit haar eigen ervaringen met kruiden en specerijen en voegt daar een recept aan toe. Een bewustzijn van voeding, of zoals dat in het Engels consciousness nutritrion heet, samen met haar voornaam, is de titel van het boek.

Het boek met veel herkenning, maar zeker ook een boek met smakelijke authentieke Indonesische gerechten, is online te bestellen bij boekenbestellen.nl

Zie ook:
Sylvana Leuwol lanceert etenswaardig boek over Indo-cultuur (di, 21 apr 2020)
Sylvana de Backer lardeert met Food For Thought de historie (ma, 21 okt 2019)


Deel dit bericht met je vrienden!