Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Eerste bloemenzaad voor raadslid Pim Bouman' Bouman opperde in 2018 een tegeltax tegen wateroverlast.
28apr

Eerste bloemenzaad voor raadslid Pim Bouman

ALTENA - ANV Altena-Biesbosch heeft op nationale zaaidag weer veel bloemenzaad uitgedeeld aan geïnteresseerde inwoners. Het eerste zakje werd door de voorzitter van de Agrarische Natuurvereniging, Minette Straver-van de Wetering, overhandigd aan gemeenteraadslid Pim Bouman.

Als wethouder van voormalig gemeente Wijk en Aalburg opperde hij in 2018 het idee om een tegeltax in te voeren vanwege de urgentie van het bestrijden van wateroverlast.

Het thema is nog volop actueel.

Agrarische Natuurvereniging, gemeente Altena en Waterschap Rivierenland vragen daarom aandacht voor meer Grip op Water. Het doel is Altena waterbestendiger te maken en te kijken wat inwoners zelf daaraan kunnen bijdragen.

Tegelwippen
Gemeente Altena doet met dit doel mee aan de landelijke actie NK tegelwippen. Op de site nk-tegelwippen.nl kunnen mensen doorgeven hoeveel tegels men heeft gewipt. Op vertoon van de dan ontvangen mail kunnen deelnemers de gewipte tegels in de maand mei gratis inleveren in Giessen of Werkendam. 'Nog beter is het om de tegels te hergebruiken voor bijvoorbeeld een beschutting voor de bijen.'

Tegels verwijderen helpt om wateroverlast te voorkomen en water vast te houden bij droogte. 'U kunt dus het door ANV uitgedeelde bloemenzaad zaaien op de plaats van de tegels. Dit bevordert de biodiversiteit en bovendien is groen goed voor ieders gemoed.' Aldus ANV Altena-Biesbosch.Deel dit bericht met je vrienden!