Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Oranjezonnetje geeft Koningsdagactiviteiten extra kleur' De stemming was hoog en ondanks de beperkingen was het echt feest
27apr

Oranjezonnetje geeft Koningsdagactiviteiten extra kleur

WIJK EN AALBURG - Het weer werkte prima mee. Op tal van plekken in de gemeente Altena werden (aangepaste) Koningsdagactiviteiten georganiseerd. Oranjeverenigingen draaiden op volle toeren en werkten hun draaiboeken Coronaproof.  Veelal waren er speurtochten in diverse vormen. Zo ook in Wijk en Aalburg waar Koningsdag op z'n Wèks een geslaagd programma neerzette, ondanks de beperkingen.

Verrassend veel mensen deden daar mee en speurden naar letters en aanwijzingen middels een  wandel-, fiets-, of autotocht. Er startte een fiets- en autopuzzeltocht vanaf Mikado en ook in de middag was er een Familiespeurtocht te voet die vanaf de Markt begon.

Zoals gezegd, werkte het weer mee en de stemming bij organisatoren en deelnemers was goed. In de middag konden de kinderen zich ook vermaken op een megagroot 'springpaleis' op het Marktplein en konden volwassenen zich te goed doen aan een hapje en even bijpraten. Een biertje was er niet bij, want dat paste niet binnen de maatregelen, liet de organisatie weten. Het evenement kwam tot stand in goed overleg met de gemeente.

Burgemeester
Koningsdag op z'n Wèks kijkt terug op een geslaagde dag. Zo'n 50 auto's reden de tocht mee en 70 wandelaars trokken door Wijk en Aalburg. Ook burgemeester Egbert Lichtenberg kwam 's middags even sfeer proeven. Wat hij zag en ervaarde, beviel de eerste burger prima. 'De evenementen in de kernen zijn allemaal wat kleinschalig en coronaproof, maar het is er wel. Een "Dankjewel" aan alle vrijwilligers die deze Koningsdag mogelijk maken! Fijn dat jullie voor het tweede jaar op rij zo flexibel zijn en kijken naar wat er wel kan.'

(Foto Aalburg.net alle rechten voorbehouden)Deel dit bericht met je vrienden!