Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Dodenherdenking Wijk en Aalburg opnieuw kleinschalig ' Na de kranslegging volgt een defilé door de genodigden.
26apr

Dodenherdenking Wijk en Aalburg opnieuw kleinschalig

WIJK EN AALBURG - Stichting 4 en 5 mei Wijk en Aalburg heeft besloten om de dodenherdenking ook dit jaar in een aangepaste vorm te laten verlopen. Een en ander in overleg met de gemeente Altena.

De herdenking zal daarom opnieuw kleinschalig zijn met het maximaal aantal toegestane personen die op 1.5 mweter afstand blijven. De stichting wil ‘ook in deze onwerkelijke tijd’ toch de gebeurtenissen uit 1940-1945 blijven gedenken en herdenken.

Programma
Dinsdag 4 mei klinkt op de begraafplaats Rusthof aan de Veldstraat om 19:58 uur het trompetsignaal Taptoe. Om 19:59 uur stopt het klokluiden en om 20:00 uur volgen dan twee minuten stilte. Om 20:02 uur klinkt het Wilhelmus. Vervolgens worden de namen van de gevallenen voorgelezen en is er een voordracht. Tot slot volgt de officiële kranslegging en is er een defilé langs het monument.

De herdenking zal worden opgenomen op beeld en kan door belangstellenden worden teruggekeken op www.dodenherdenkingaalburg.nl.

(Foto Aalburg.Net - alle rechten voorbehouden)Deel dit bericht met je vrienden!