Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Figureert de Witte Molen in de film Ferry?' Ferry. De film: Is het nou wel of niet de Meeuwense molen...?
22mrt

Figureert de Witte Molen in de film Ferry?

MEEUWEN - De Netflix-serie Undercover vertelt het verhaal van drugscrimineel Ferry Bouman, een rol gespeeld door Frank Lammers. Bouman is één van de grootste xtc-producenten ter wereld. Wie de trailer van de nu uitgebrachte film goed bekijkt, ziet Altena voorbijflitsen. Of toch niet?

Vorige week (13-3) verscheen de trailer over de film rond Ferry Bouman, het personage uit de serie Undercover. De film, met de titel Ferry, neemt de kijker mee naar de beginjaren van voornoemde drugscrimineel. Diens vrouw Danielle wordt gespeeld door Elise Schaap. (Tekst loopt door onder beeld)

Witte molen
Wie de trailer bekijkt, ziet vanaf 39 seconden tot en met 42 seconden een flits van Altena (foto midden). Althans zo lijkt het. Frank Lammers rijdt in een BMW over de Provinciale weg (N283) en zoeft de Witte Molen voorbij... Maar is dat echt dé Witte Molen bij Meeuwen?? Is deze weg echt de N283. De gelijkenis oogt goed. Maar die bomen, wat doen die daar ... (Tekst loopt door onder het beeld)

Wel / niet
Uit een snelle rondgang door de redactie blijken de meningen verdeeld. De één zegt van we ('Absoluut!'), de ander weet het zeker van niet.

Wie het weet, mag het dus zeggen. Is dit Altena? Is dit de Witte Molen? 

Hart
Hoe het ook zij, de herkenning van (de vermeende) Witte Molen in zo'n productie doet het hart van mening inwoner vast een beetje sneller kloppen. Ahoewel het de echte fans van de succesvolle Undercover-reeks waarschijnlijk worst zal zijn ...

UPDATE
Navraag bij Sven Verbeek (Molenstichting Altena) brengt helderheid. Volgens de molenaar is er geen twijfel mogelijk: 'Dit is de Witte Molen.' En wie durft het dáár dan mee oneens te zijn ...

(Foto Witte Molen boven Aalburg.Net - midden screenshot trailer)Deel dit bericht met je vrienden!