Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Altena geniet van het laatste ijsweekend' Enkele tientallen mensen genoten in het zonnetje op of naast de baan.
13feb

Altena geniet van het laatste ijsweekend

WIJK EN AALBURG - Op diverse sloten, plassen, vijvers en uiterwaarden geniet Altena van het laatste winterweekend. Maandag treedt de dooi in. Veel mensen bonden de ijzers onder, pakten een sleetje of wandelen naar en op het ijs. Zoals in Wijk en Aalburg waar de ijsbaan vanwege Covid weliswaar gesloten was, maar waar men 'op eigen risico' toch het ijs op kon. En ging.

Daar, op de dus officieel gesloten ijsbaan van De IJsvrienden, waagden vele tientallen het om op de schaatsen te gaan. In een gemoedelijke rust en vriendelijkheid genoten kinderen met hun (groot)ouders van het ijs, al dan niet met een sleetje. Hoewel de ijsvloer niet geheel kraakvrij en glad was, deerde dat de schaatsliefhebbers niet. Menigeen trok toch de nodige baantjes.

De weersomstandigheden waren dan ook perfect. De strakblauwe lucht en een helder zonnetje verhoogde de winterpret dus enkel maar.

De redactie van Aalburg.Net nam een kijkje op het Wijkerzand en schoot de plaatjes.

Zie ook:
Dooi treedt in, schaatsen op openwater gevaarlijk (vr, 12 feb 2021)


Deel dit bericht met je vrienden!