Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kerstgeschenken als loyaliteitsinstrument'
09nov

Kerstgeschenken als loyaliteitsinstrument

De coronacrisis raakt ons allemaal. Samenwerken is noodzakelijk om deze ongekende situatie het hoofd te bieden, en goede relaties met leveranciers en klanten zijn belangrijker dan ooit. Het kan dus zeker geen kwaad om alvast na te gaan denken over kerstgeschenken voor zowel werknemers als zakenrelaties. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat ruim 92% van de Nederlandse werknemers een kerstgeschenk als de ultieme blijk van waardering ervaart. Een persoonlijk kerstgeschenk is een relatief klein gebaar met een groot psychologisch effect. Werknemers en zakenrelaties die zich gewaardeerd voelen zijn doorgaans namelijk veel loyaler.

Creativiteit boven gemak
Kerstgeschenken kunnen dus gezien worden als een krachtig loyaliteitsinstrument. Veel bedrijven kiezen echter voor de gemakkelijkste weg en sturen hun relaties en werknemers een standaard kerstpakket om tijd en geld te besparen. Een gemiste kans, want een persoonlijk en creatief kerstgeschenk heeft een veel groter psychologisch effect dan een standaard kerstpakket dat elk jaar hetzelfde is. Om de potentie van het kerstgeschenk volledig te benutten is het dus belangrijk om creatief te zijn. Begin op tijd met brainstormen over een geschikt geschenk en kies voor iets dat past bij de missie en visie van het bedrijf.

Maak het persoonlijk
Een persoonlijk geschenk heeft een veel groter effect dan een universeel pakket. Nu is het echt niet nodig om voor elke relatie een apart mandje met lekkernijen samen te stellen, maar een pakket met een persoonlijke touch is absoluut niet teveel gevraagd. Houdt een relatie van koken? Verras diegene dan met een mooi kookboek en een schort met zijn naam erop. Zijn er veel sportieve werknemers? Denk dan eens aan een bon die gebruikt kan worden voor een actief weekendje weg.

Kies voor duurzaamheid
Een kerstgeschenk is niet alleen een belangrijk loyaliteitsinstrument, het is ook nog eens een belangrijke tool om zakenrelaties te laten zien dat je bedrijf duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Door te kiezen voor een duurzaam kerstgeschenk, bijvoorbeeld een pakket vol lokale biologische producten, geef je een belangrijke boodschap af: namelijk dat jouw bedrijf bewust bezig is met duurzaamheid. Een kerstgeschenk is dus veel meer dan enkel een presentje in de donkere dagen. Het is een krachtig instrument om loyaliteit te vergroten en de missie en visie van je bedrijf uit te dragen. Kies dus niet voor de gemakkelijke weg, maar laat je creativiteit de vrije loop om een geschenk te creëren dat indruk maakt!Deel dit bericht met je vrienden!