donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Fileknelpunt Kromme Nol moet versneld worden aangepakt

1 november 2020 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - CDA Altena heeft het nog immer voortdurende fileprobleem bij de Kromme Nol opnieuw op de agenda gezet bij de gemeenteraadsvergadering. Wethouder Tanis neemt nu contact op met de Provincie om te kijken of het knelpunt versneld kan worden opgelost.

Woordvoerder Otto van Breugel: 'De provinciale weg N267 (Heusdense brug) is in toenemende mate een fileknelpunt geworden. Inwoners en ondernemers, die buiten Altena hun brood verdienen, staan steeds langer in de file. Het verkeer stroopt soms bij Oudheusden al op en de rotonde Kromme Nol zorgt ervoor dat de stroom auto's druppelsgewijs Altena binnenrijdt.'

Toenmalig CDA-Statenlid, en huidig wethouder van de gemeente Altena, Roland van Vugt zette het knelpunt op de agenda in het Bossche provinciehuis. Na een onderzoek erkende de provincie Noord-Branbant begin 2018 dat er sprake is van een fileprobleem bij de Heusdense brug en geeft men aan bereid te zijn maatregelen te nemen.

Zorgen om bereikbaarheid
De aanpak van de rotonde wil de Provincie combineren met het geplande groot onderhoud aan de weg in 2022. Van Breugel: 'Dat is 4 jaar later! We zijn blij dat de provincie de problemen heeft erkent maar we zijn niet tevreden met de snelheid en maken ons ook zorgen over de bereikbaarheid tijdens de file voor hulpdiensten in geval van calamiteiten. Daarom hebben wij als CDA onze zorgen over de het tijdstip van aanpak van het fileprobleem in 2022. Wij vinden het geen goed plan als de belangrijke toegangsweg voor onze gemeente Altena gelijktijdig met de A27 in uitvoering gaat. Dan zit ons gebied klem tussen twee projecten.'

Start 2022
Volgens de begroting zou het project eerder uitgevoerd kunnen worden. Dat is wel afhankelijk van de planstudie die volgens de Provincie in 2019 is gestart. Het CDA wil graag dat het college van de gemeente Altena meer energie gaat steken in dit dossier. 'Men moet zorgen dat dit project samen met de Provincie voor de start van de A27-aanpak in 2022 wordt gerealiseerd.' Wethouder Tanis (portefeuillehouder Verkeer) heeft toegezegd het onderwerp te zullen bespreken met de Provincie.

(Foto Aalburg.Net - alle rechten voorbehouden)

Zie ook:

Lees meer over:

Kromme nol file
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.