Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Altena dient zienswijze over windmolenplaatsing'
03okt

Altena dient zienswijze over windmolenplaatsing

ALTENA - De gemeente Waalwijk is voornemens om zonnevelden en windmolens te plaatsen. Dit gebeurt ook aan de randen van de gemeente Altena,langs de Bersche Maas.

Omdat de plaatsing van windmolens gevolgen heeft voor inwoners van Altena dient ook het college van burgemeester en wehouders een zogeheten zienswijze in. 'Onze inbreng gaat over het dichter bij elkaar plaatsen van de windmolens en over het meedelen in de opbrengst van de molens.' Ook enkele inwoners dienden een zienswijze in bij de gemeente Waalwijk.

Dat alles als reactie op de concept-kadernota grootschalige opwek duurzame energie. Altena wil voorwaarden definieren voor grootschalige energieopwekking in Waalwijk die ook acceptabel zijn voor inwoners van de gemeente Altena. Men is van mening dat de revenuen van de Waalwijkse windmolens ook ten goede moeten komen aan de inwoners van Altena.

Tiphoogte
Het college schrijft verder: 'Bij het toetsen van initiatieven willen wij ook de grootschalige openheid van het landschap van Altena bewaken.' De gemeente Altena geeft de voorkeur om de windmolens op te stellen in clusters in plaats van voor een lijnopstelling. Ook dringt het college aan een kleinere tiphoogte van windmolens te overwegen. Nu ligger er plannen voor een hoogte van 260 meter. Iets waarmee met name ook CDA Altena niet blij mee is: 'Met name inwoners van Drongelen, Meeuwen en Dussen en het daaromheen liggende buitengebied zullen hinder ondervinden van de 'windgiganten'.'

Zie ook:
'Windmolens Waalwijk vervuilen horizon van Altena' (vr, 4 sep 2020)
Dorpsraad Genderen stuurt gemeente brandbrief over windmolens (zo, 3 feb 2019)
Politiek wil dialoog over windmolens zuidgrens Altena (vr, 11 jan 2019)


Deel dit bericht met je vrienden!