Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Bluswatervoorziening Altena in maart 2021 op orde' Ook komen er 24 nieuwe brandweerputten.
29sep

Bluswatervoorziening Altena in maart 2021 op orde

GENDEREN / ALTENA - Het college heeft de fracties van CDA en VVD geinformeerd over de bluswatervoorziening in Altena. Er zijn diverse acties uitgezet om de voorzieningen op orde te krijgen met een streefdatum van 1 maart 2021. De gemeente heeft daarvoor een aanbesteding gedaan en verwacht eind van de lopende maand de de opdracht te kunnen verstrekken. De aanleg van 24 nieuwe brandputten zal dit najaar zijn afgerond, aldus de planning.

De gemeente inspecteerde eerder in Altena 277 brandkranen op de verschillende industrieterreinen. Daaruit bleek dat van zeventien brandkranen de locatiegegevens onjuist waren. Vijftig brandkranen werden niet gevonden omdat deze overgroeid waren of dat de aanwijzing ontbrak.
De buitendienst maakte de brandkranen weer toegankelijk. Ook brandweerteams controleerden tijdens oefenavonden op verschillende plekken de situaties en locaties van de brandkranen.

Collegevragen
De gemeente laat Arno Bouman (CDA) en Pim Bouman (VVD) weten dat Brabant Water reeds begonnen is met het wegwerken van de aangeleverde gebreken en heeft aangegeven alle verbeterpunten zo spoedig mogelijk op te lossen. "Waar het gaat om spoed is de termijn daarvoor drie weken."
Bouman en Bouman stelden eerder vragen aan het college naar aanleiding van de brand in Genderen, waar de brandweer geen beschikking had over bluswater. Ook was er onduidelijkheid over wie nou waar verantwoordelijk voor was wat betreft het onderhoud van de brandkranen in Altena. Het college weet niet hoe en wanneer dat misverstand ooit is ontstaan.

Zie ook:
Vervolgvragen CDA en VVD over ‘brandkranenkwestie’ (ma, 31 aug 2020)
‘Kwaliteit brandkranen in Altena niet voldoende gewaarborgd’ (wo, 26 aug 2020)


Deel dit bericht met je vrienden!