Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Unieke afvalbak in strijd tegen zwerfafval' De blikvanger wordt geplaatst langs een zogenaamde ‘snoeproute’.
29sep

Unieke afvalbak in strijd tegen zwerfafval

WIJK EN AALBURG - Wethouder Roland van Vugt neemt donderdag 1 oktober een bijzondere afvalbak in gebruik. De blikvanger in de vorm van een bloem is ontworpen en gemaakt door leerlingen metaalbewerking van het Willem van Oranje College.

De blikvanger wordt geplaatst langs een zogenaamde ‘snoeproute’. Dit zijn routes naar school of tussen school en supermarkt bijvoorbeeld. Op deze routes worden vaak blikjes, flesjes en wikkels achtergelaten.

Opvallend
Door jongeren te betrekken bij oplossingen tegen zwerfafval wil de gemeente hen meer bewust maken van het afvalprobleem. De opdracht aan het de leerlingen van het Willem van Oranje was: bedenk een opvallende afvalbak die uitnodigt tot gebruik, hufterproof is en lang meegaat.

De opening is zo gemaakt dat er geen vuilniszakken in kunnen, maar wel geschikt is voor blikjes en dergelijke. Onder de vanger staan manden die geleegd worden door de gemeente. 'De bloem' komt op de hoek van de Wijksestraat en Groeneweg, tussen Wijk en Aalburg en Veen

Blikvanger
In de bocht van de Aalburgsestraat en de Berenhoeksestraat, op dezelfde snoeproute, staat al een blikvanger die het nodige zwerfafval 'vangt'. Deze kreeg zijn plek in augustus 2016 en was een particulier initiatief in samenwerking met de toenmalige gemeente Aalburg.

Zie ook:
Blikvanger bij Dulve klaar voor opvang zwerfvuil (ma, 8 aug 2016)
De olievlek werkt: Dulve krijgt een Blikvanger (ma, 2 mei 2016)


Deel dit bericht met je vrienden!