donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Wehkamp wint Shopping Award met verpakkingsfolie Oerlemans Plastics

23 september 2020 (door AalburgNet)

GENDEREN - De Shopping Awards 2020 zijn afgelopen week in een door corona aangepaste setting in Noordwijk uitgereikt, waarbij Wehkamp twee vakprijzen bemachtigde; de Logistiek Award én de Duurzaamheid Award. Voor de laatstgenoemde prijs heeft Oerlemans Plastics de duurzame folie voor de verpakking van het webwarenhuis geleverd.

Met onder meer deze folie bereikt Wehkamp een forse verduurzaming in haar verpakkingsmateriaal: een reductie van de CO2 uitstoot van maar liefst 64%.

Productmanager Tibor Tholen voelt zich gedeeld trots: “Als partner in duurzaamheid en folie leverancier feliciteren wij Wehkamp met de behaalde prijzen! Voor de Shopping Duurzaamheid Award heeft Wehkamp verpakkingsfolies ingezonden, welke gemaakt zijn van 100 procent gerecycled materiaal. Tevens is het gebruik van inkt tot een minimum beperkt. De CO2 footprint van deze folie die Oerlemans Plastics maakt voor Wehkamp, heeft een significant lagere impact op het milieu. Bovendien zijn de nieuwe webshopbags volledig recycleerbaar. Het materiaal kan dus als grondstof weer opnieuw gebruikt worden!”

Flexibel
Oerlemans Plastics maakt webshopbags van verschillende afmetingen en materialen. Deze zakken worden gebruikt als flexibele verpakking voor online aankopen. Tholen: “Klanten zoals Wehkamp maken steeds vaker juist een op feiten gebaseerde keuze voor plastic. Een bijkomend praktisch én duurzaam voordeel is dat plastic verpakkingen minder lucht bevatten dan dozen. Bezorgdiensten kunnen efficiënter geladen worden wat ook weer resulteert in minder CO2 uitstoot."

Lees meer over:

Oerlemans Plastics
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.