Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Onderzoek woningbouw Langestraat Wijk en Aalburg' Wethouder Tanis (rechts): 'De vraag naar nieuwe woningen in Wijk en Aalburg is groot.'
17sep

Onderzoek woningbouw Langestraat Wijk en Aalburg

WIJK EN AALBURG - Gemeente Altena en Bouwlinie onderzoeken de haalbaarheid van woningbouw aan de Langestraat in Wijk en Aalburg. Beide partijen zijn in het gebied Polstraat – Maasdijk – Langestraat eigenaar van grond dat geschikt is voor woningbouw. Wethouder Hans Tanis en Peter van den Heuvel (directeur/bestuurder Bouwlinie) tekenden een haalbaarheidsovereenkomst om de mogelijkheid voor woningbouw de Langestraat te onderzoeken.

Uit onderzoek blijkt dat in Wijk en Aalburg behoefte is aan meer huur- en koopwoningen voor diverse doelgroepen. Wethouder Hans Tanis: “De vraag naar nieuwe woningen in Wijk en Aalburg is groot. Het gebied aan de Langestraat staat dan ook niet zonder reden op onze prioriteitenlijst van woningbouwprojecten waar nadrukkelijk onze aandacht naar uit gaat. Het is een mooie locatie binnen Wijk en Aalburg die geschikt lijkt voor diverse soorten woningen.”

Omgevingsdialoog
Peter van den Heuvel: “We onderzoeken de mogelijkheid voor het bouwen van woningen in het gebied en op welke manier we dat dan het beste kunnen vormgeven. We vinden het belangrijk om omwonenden hierbij direct te betrekken.” Voor omwonenden in het gebied zijn daarom eind september een aantal momenten gepland waarin ze gevraagd worden naar hun mening en ideeën. De eerste plannen zijn nog niet erg concreet, maar het gaat bij deze omgevingsdialoog vooral om het uitwisselen van gedachten en ideeën.

Volkstuinen
Op de gemeentegrond worden nu nog volkstuinen verhuurd. De gemeente en Bouwlinie doen er alles aan om een passende oplossing te vinden voor de volkstuinders. Wethouder Tanis: “We hebben oog voor de belangen van de volkstuinders, en hebben hen daarom al in een vroeg stadium betrokken bij de voorgenomen plannen voor het bouwen van woningen”.
In het voorjaar is een eerste bijeenkomst met de volkstuinders gehouden. Verder overleg met de volkstuinders over een passende oplossing is onderdeel van het haalbaarheidsonderzoek.

Begin 2021 moet duidelijk zijn of de voorgenomen plannen voor het bouwen van woningen aan de
Langestraat gerealiseerd kunnen worden. Als dit zo is, volgt daarna verdere planvorming mede op basis van de reacties van omwonenden.Deel dit bericht met je vrienden!